Nog één keer... NBJB Reünie & Festival.

Hemelvaartweekend: vrijdag 14 t/m zondag 16 mei 2010.

In een weekend vol ontmoetingen met vrienden van vroeger, is er waardig afscheid genomen van de NBJB. Ongeveer 80 weekendgasten doorstonden koude nachten, maar warme momenten op de Strubben in Schoonloo. Zeker 175 mensen bezochten het festival in totaal.

Vrijdagavond zongen we onder leiding van André Bijleveld gospels: er werd begonnen bij nummer 1 (I’ve got oil in my lamp) en zo zongen we ons een weg door de bundel. Zaterdag was een ontspannen dag. De dagopening werd verzorgd door Wim Meijer en het combo van de gemeente Zwolle. In de middag werd er, zoals je ook niet anders kunt als baptisten, fanatiek gevolleybald. Het team van Enschede won de taart.

De zaterdagavond werd gevuld met een quiz, die dankzij een enthousiast publiek geslaagd was. Later op de avond ging het kampvuur opnieuw aan. En daar kwam het bericht van een laatste NBJB-huwelijksaanzoek. Matthieu Schaap meende dat er geen betere plek of moment was om zijn vriendin Evelien, ontmoet tijdens een NBJB-kamp, ten huwelijk te vragen.

De zondag stond in het teken van de viering. Piet Brongers, Linda Schipper en Nico Wever wandelden met ons door het verleden. Het combo van de gemeente Leeuwarden begeleidde de top-10 liederen die de deelnemers zelf had gekozen uit 85 NBJB-hits. Een grote vaas met daarop herinneringen van deelnemers werd kapot geslagen zodat iedereen een stukje van de vaas mee naar huis kon nemen. Aan het einde van de viering is een groepsfoto gemaakt van alle aanwezigen.

We kijken terug op een geslaagd weekend, waarin vele jongeren van vroeger en nu herinneringen deelden. Er werden letterlijk foto’s uit de tas gehaald om met elkaar terug te gaan in de tijd. Het ‘Wees Paraat’ werd nog eenmaal uit het hart gezongen. Er was een fototentoonstelling met honderden foto’s van de NBJB. Er werden liederen gezongen die in geen jaren zijn gehoord. Een weekend om te koesteren en om nooit te vergeten. Op www.NBJB.nl kunt u het jubileumboekje of een DVD met alle honderden foto’s bestellen.

Judith Nobbe, namens de organisatie

Bekijk het archief met oude foto's.

Tijdens het afscheidsweekend/reünieweekend voor de NBJB gaf André Bijleveld (bekend van Gospel Boulevard/Benediction e.d.) een avondje ouderwets gospels en spirituals zingen vanuit de NBJB bundel.