(J)AV 2010

Beste jongeren van de baptistengemeenten,

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei wordt de jaarlijkse Voorjaars-AV gehouden. Op de Algemene Vergadering van de Unie praten afgevaardigden van de gemeenten over beleid en toekomst. Het taakveld Jeugdwerk vindt het belangrijk dat het jongerenwerk daarbij stevig onder de aandacht wordt gebracht. Daarom hebben we dit jaar meegewerkt aan de organisatie. De Jongeren-AV vindt tegelijk met de Voorjaars-AV plaats, een groot deel van het programma is gezamenlijk en het landelijk jeugdwerk staat goed op de agenda!

Maar om dit project goed te laten slagen hebben wij jullie hulp nodig. Wij willen graag dat er veel jongeren komen en dagen jullie uit om te komen.

Wat valt zoal te beleven?

  • Jeff Carter, jongerenwerker van de European Baptist Federation, geeft op vrijdagavond een lezing over landelijk jeugdwerk: is het een probleem of een kans?
  • Jongeren en AV-gangers denken samen na over landelijk jeugdwerk: biedt samenwerking meerwaarde of kunnen jongeren het prima af zonder een landelijk netwerk?
  • Jongeren en AV-gangers kunnen kiezen uit een aantal workshops; er is uiteraard een workshop over (landelijk) jeugdwerk.
  • Jongeren kunnen de sfeer proeven op de AV: is het nu echt zo stoffig en grijs als ze verwachten?
  • Er wordt een volleybaltoernooi georganiseerd, zijn jullie het beste volleybalteam?
  • Jongeren en jeugdleiders uit verschillende gemeentes hebben de kans elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen!

De vergadering begint op vrijdag om 16:00 uur. We verwachten dat veel jongeren pas later zullen arriveren, maar dat is geen probleem. De lezing van Jeff Carter begint om 19:00 uur. Het programma loopt tot zaterdag 16:00 uur. 

De overnachting is op camping de Otterberg in Wijster, waar ook de AV gehouden wordt. We willen graag dat jullie zelf voor een volwassen begeleider zorgen als er 18-minners uit je gemeente komen. Er is een aantal groepstenten beschikbaar (wel zelf helpen opzetten) en er is beperkt plek voor eigen tenten. Zorg zelf voor slaapspullen (luchtbed, slaapzak enz.) en natuurlijk voor alle andere dingen die je nodig hebt. Lunch op zaterdag wordt aangeboden, voor ontbijt moet je zelf zorgen. Vergeet je sportkleren niet!